Sale!

Combo 2 Buku : Samurai Kampung Medan Dan 27 Tertib Mazhab Bisnes Jepun

RM90.00

30 in stock

SKU: skm003 Category:

Description

Samurai Kampung Medan 2023

Samurai Kampung Medan Kisah anak setinggan Kg.Medan Jln.Ulu Kelang, bekas pemain takraw Daerah Petaling, peniaga pasar malam, pekerja kilang Yeo’s, caddy di Subang, pekerja kilang aircond Matsushita. Ini kisah anak marhaen Selangor! Beliau merupakan anak Melayu pertama yang berkerja Ibu pejabat Yasuda Trust Bank di Tokyo dan kemudian menjadi wakil bank tersebut di Jakarta, Singapura dan menjawat jawatan Ketua Perwakilan bank tersebut di Malaysia. Kini Dato’ Zulkifli Abdul Malek adalah pakar pelaburan Jepun ke Malaysia dan menjadi lembaga pengarah di 10 syarikat multinasional Jepun di Malaysia.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

27 Tertib Mazhab Bisnes Jepun – Urus Bisnes Gaya Jepun

Dato Zulkifli Abdul Malek penerima Darjah Order of The Rising Sun daripada Maharaja Jepun berkongsi pengalaman mengenai pengurusan Bisnes Gaya Jepun.

Menariknya pendiri bisnes di negara Jepun dapat menjadikan bisnes mereka bertahan lama dan merupakan negara yang paling banyak mempunyai syarikat lebih 100 tahun di dunia.

Pastinya mereka ada rahsia dan cara tersendiri dalam menguruskan bisnes mereka. Pengarang buku ini yang telah terlibat lebih daripada 30 tahun bersama para pemilik bisnes di Jepun telah mengenalpasti 27 ciri dan budaya utama komuniti pendiri bisnes di Jepun.

Buku ini bukan sekadar teori tetapi berdasarkan pengalaman dan cerita sebenar oleh seorang yang terlibat secara langsung dengan lebih daripada 10 syarikat multinasional Jepun di peringkat antarabangsa dan tempatan.

Kelebihan buku ini juga dilampiran QR Code ke pautan video berkaitan dan koleksi rakaman temubual pengarang di media massa.

Video Siri Program Urus bisnes gaya Jepun dan program Kengaku (lawatan belajar ke kilang antarabangsa di Jepun) turut dimuatkan.

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Combo 2 Buku : Samurai Kampung Medan Dan 27 Tertib Mazhab Bisnes Jepun”

Your email address will not be published.